Blog

Overnachten in Almere

Almere ligt aan de oostelijke oever van het Markemeer over het water van Amsterdam en is een geplande stad. Het ligt in Flevoland. Almere is verdeeld in zes districten: Almere Stad, Almere Buiten, Almere Pampus, Almere Haven, Almere Hout en Almere Poort, heeft de stad een duidelijke structuur en organisatie. Om de groeiende bevolking van Nederland na de Tweede Wereldoorlog het hoofd te bieden, werden plannen voor Almere ontwikkeld en in 1976 werd het eerste huis gebouwd, en in 1984 werd het officieel een gemeente. Het is leuk om een nachtje te overnachten in Almere. Hotels Almere? Er zijn genoeg leuke hotels te vinden. In dit artikel vind je meer informatie over Almere. 

Overe Almere

Almere is de snelst groeiende nieuwe stad van Europa. De stad bestaat sinds 1976 en ligt op circa 25 kilometer afstand van Amsterdam met de luchthaven Schiphol. In 31 jaar tijd is de stad gegroeid naar ruim 185.500 inwoners. Dat blijft een klein wonder. Ondanks de snelle groei is er in Almere nog volop ruimte en groen. Fietspaden, wandelpaden, water en natuur. Je kan er niet alleen goed de natuur in, maar je kan er ook goed shoppen en er is genoeg te doen in deze relatief nieuwe stad! 

Typisch Almere

Almere heeft maar liefst negen stadsstranden en ligt 2 tot 5 meter onder zeeniveau. Het inwoneraantal is in de afgelopen jaren met 95 procent toegenomen. Ook zijn er 27 scheepswrakken gevonden. Je hebt er ook veel natuur in de buurt en er is altijd genoeg te doen. 

Wat te doen in Almere

Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en een waar pareltje voor liefhebbers van het buitenleven is de Oostvaardersplassen. Het park beslaat meer dan 56 km en dient als een succesvol voorbeeld van herwildering. Gelegen tussen Almere en Lelystad, strekt de Oostvaardersplassen zich uit tot aan het Markemeer. Er leven veel soorten vogens in de Oostvaardersplassen. Verder is het land de thuisbasis van vele herbivoren, waaronder edelherten en runderen. Je kan daar heel erg fijn wandelen. Ook kan je in Almere goed naar het strand. Een fantastisch strand in de wijk Almere Poort en direct naast de A6 brug over de Muiderberg. Gouden zandstranden strekken zich uit in het water van het IJmeer en het strand van Almeerderstrand is relatief ongerept en is een geweldige plek om te ontspannen. Er zijn daar ook leuke restaurants waar je kan genieten onder het mom van een drankje en een hapje.

Wat vind jij van de stad Almere?

Laat een antwoord achter