Blog

Drie keer investeringen op de werkvloer die de moeite waard zijn

Als werkgever een eigen onderneming of een bedrijf runnen is geen makkie. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt en er liggen veel grote beslissingen in jouw handen. Ook de keuze waarin je het beste kunt investeren kan heel lastig zijn. Er zijn veel investeringen die je kunt maken, maar welke is nou écht de moeite en het geld waard? Vaak hangt dit af van heel veel verschillende omstandigheden. Maar er zijn ook een aantal investeringen die altijd de moeite waard zijn. Daarvan heb ik er in deze blog drie voor jullie op een rijtje gezet…

Meubels/kantoorinrichting

Allereerst is het van groot belang om te investeren in je kantoorinrichting en meubels. Vooral op het gebied van bureaus en bureaustoelen kan je beter niet besparen. Als deze namelijk slecht zijn, zullen je werknemers hier lichamelijke klachten van krijgen. En lichamelijke klachten hebben effect op het ziekmelden of vrije dagen opnemen van je werknemers, en dat wil je natuurlijk niet. Ook een inrichting van het kantoor kan veel uitmaken. Soms is het bijvoorbeeld noodzakelijk om besloten vergaderzalen te hebben voor (nog) geheime projecten of vertrouwelijke informatie. En het is natuurlijk ook wel fijn als je kantoor/bedrijfspand een beetje gezelligheid uitstraalt. Dan zijn de werknemers en klanten ook weer blij!

Handige systemen

Daarnaast is investeren in handige systemen ook bijna altijd de moeite waard. Er zijn veel verschillende systemen waar je uit kunt kiezen, dus verdiep je van tevoren wel goed. Een voorbeeld, die ik zou aanraden, is SAP Business One Cloud. Deze software zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen zo goed mogelijk geoptimaliseerd worden. De enige investering die gedaan hoeft te worden bestaat uit de kosten voor de licenties en de implementatie van de software. En op de lange termijn bespaart dit heel veel geld, tijd en moeite. Dit is dus fijn voor jou, je werknemers en de resultaten!

Werknemers

Tot slot is het belangrijk om te investeren in je werknemers. ‘Waarom dan?’, denk je misschien. Nou, omdat de werknemers jouw bedrijf draaiende houden natuurlijk! Zij zorgen dat je bedrijf blijft lopen en het werk gedaan wordt, waardoor je bedrijf kan blijven bestaan. Zorg dus dat je werknemers te allen tijde tevreden zijn en luister goed als zij ergens kritiek op hebben. Want, eerlijk is eerlijk, van kritiek wordt je bedrijf alleen maar beter. Probeer ook voor ontspanning te zorgen bij je werknemers. Niemand wordt er namelijk gelukkig en beter van als zij overwerkt zijn. Om ze gemotiveerd te houden kan je bijvoorbeeld zorgen voor teambuildingsuitjes, stoelmassages en nog veel meer. Kijk waar jouw werknemers behoefte aan hebben en beloon ze af en toe eens voor het harde werken.

Geef een reactie