ITIL-training
Blog

Interesse in IT? Misschien is een ITIL training wel iets voor jou!

IT of ICT is een vakgebied dat zich bezighoudt informatietechnologie. Het gaat over informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Onze huidige maatschappij is totaal getechnologiseerd en het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer mensen een opleiding als IT-er gaan volgen of zich om willen gescholen tot ICT-er. Een ITIL training is een voorbeeld van zo’n omscholingstraject. Via deze elektronische leeromgeving worden er verschillende trainingen aangebonden die zich allemaal specialiseren in het IT vakgebied.

Het ITIL framework

ITIL training is een leermethode die gaat over informatie technologie. Deze trainingen zorgen dat de student de gewenste kwaliteit van IT services kan verlenen. Het is productiviteit verhogend, het optimaliseert de kosten en de klantervaring wordt aanzien verbetert. Het ITIL framework onderscheidt 5 verschillende niveaus in de volgende levels:

  • Foundation: Het instapniveau. Ieder die een ITIL training wil volgen begint in het foundation level. Tijdens trainingen op dit niveau wordt je bewust gemaakt van de belangrijkste elementen, concepten en terminologie binnen de IT branche. Is de ITIL Foundation certificering behaald, dan kan er worden doorgestroomd naar het volgende level.
  • Practitioner: Het tweede en volgende niveau in de ITIL training. DE focus ligt bij deze training op de adoptie van ITIL binnen de organisatie.
  • Intermediate: Het derde niveau en opgedeeld in meerdere stappen. Iedere stap behandeld een bepaalde focus op een speciaal IT-servicegebied.
  • Expert: Het vierde niveau. DE training is hierbij gericht op het vergaren van de volledige kennis en dit ook daadwerkelijk kunnen aantonen. Dit leven wordt afgesloten met een kennis/vaardigheidstoets.
  • Master: Het vijfde en laatste niveau. Tijdens deze training gaat het over het kunnen verantwoorden van de keuzes die er worden genomen en kijkend naar kennis, principes, methodes en technieken. De student wordt getoetst uit een bepaalde, zelf gekozen, situatie uit de praktijk.

De voordelen van een ITIL training

De trainingen van ITIL zijn in eerste instantie gericht op een bepaalde doelgroep, de beroepsbevolking die wil leren of zich wil omscholen naar de IT of ICT branche. De trainingen zijn zo afgestemd dat deze ten alle tijden voldoen aan de wensen en behoeften van de student. Daarnaast is er bewijs dat een ITIL managers tot 20% meer verdiend dan een normale manager. Ook hebben wij een zee hoog slagingspercentage van 91%, die de eerste keer een examen halen. Het zijn officiële geaccrediteerde trainingen en je ontvangt van elke deelname een certificaat. Dus goed voor je CV en/ of je huidige werknemer. Een ITIL training maakt het meer dan waar.

Laat een antwoord achter