Kindling cracker
Blog

Kindling cracker: onmisbaar voor vuur stoken!

Als we denken aan lekker knus, comfortabel en gezellig, denken we vooral aan 2 belangrijke elementen: licht en warmte. Een lekker dekentje, een kaarsje aan of kerstlichtjes, dat is wanneer we het lekkerst weg kunnen kruipen. Deze twee dingen komen op de meest sfeervolle manier samen in vuur. De open haard aan of een buiten haardje, lekker warm rond het vuur zitten terwijl het langzaam donker wordt en kijken naar de vlammen. En niet alleen dat, vuur wordt ook gebruikt voor andere dingen die we met comfort en gezelligheid associëren: een lekkere barbecue ’s avonds of even lekker in de sauna! Met de kindling cracker krijg je jouw vlammen nog sneller nog hoger, zodat je lekker weg kunt kruipen tijdens de wintermaanden.

Wat is de kindling cracker?

De kindling cracker is een houtklover: je kunt er je hout gemakkelijk mee in kleinere stukken krijgen, zodat je hout sneller brandt en je dus eerder mooie en warme vlammen krijgt. De kindling cracker is bedacht door een 13 jarig meisje uit Nieuw Zeeland voor een schoolproject, om veilig en snel hout mee te kloven. De kindling cracker wordt sindsdien in Australië geproduceerd, maar is vanwege het succes ook in veel andere landen verkrijgbaar! De kindling cracker is onmisbaar bij hout stoken voor je hottub of sauna, houtkachel, openhaard, vuurschaal of de barbecue.

Waarom een kindling cracker?

Als je niet veel ervaring hebt met houtstoken is het misschien lastig te begrijpen waar de kindling cracker nou precies voor is, en waarom deze zo handig is. Iedereen die wel eens een barbecue in de wind heeft proberen aan te steken weet hoe lastig het kan zijn om het hout goed te laten branden. Met name als je veel mensen voor een barbecue hebt uitgenodigd die hongerig zitten te wachten! Ook met houtkachels of andere haarden wil je natuurlijk het liefst dat je hout zo snel mogelijk goed brand. Als je je vuur start met kleine aanmaakhoutjes en dunnere houtblokken kan het veel tijd schelen. Ook geven ze sneller meer vlammen, en rookt het een stuk minder. Zo heb jij snel je vuur aan, met mooie grote vlammen maar zonder dat de buren last hebben van de rook. En met de kindling cracker wordt het klein maken van je hout erg makkelijk!

Hoe werkt het?

De kindling cracker is een soort houder voor het houtblok waarbij aan de onderkant een soort vork tanden zitten. Je klemt het stuk hout erin, slaat erop met een hamer en wat eruit komt zijn mooie dunne stukken hout!

Laat een antwoord achter