Tommy Hilfiger
Blog

Tommy Hilfiger: perfecte kleding voor werkend Nederland

Ik ben vast niet de enige die elke dag voor de kast staat en diep moet nadenken over wat ik vandaag weer aan zal trekken naar mijn werk. Ik vind dat elke dag weer een hele opgave. Dat heeft ook te maken met het feit dat mijn werk erg afwisselend is en ik bij formele en informele gelegenheden ben. Soms op één dag, wat het extra ingewikkeld maakt. Ik heb ook wel schrijfdagen waarop ik mijn kamer niet uitkom en ik de hele dag achter de computer bivakkeer. Die dagen zorgen niet voor problemen, zoals je begrijpt. Huispak, here I come! Op andere dagen is de keus een stuk lastiger. Wat doe ik aan? Omdat ik veel met jongeren werk en daar vaak informele gesprekken mee heb is bepaalde kleding niet echt handig. Echt formele kleding vergroot de afstand. Ik heb wat lossere kleding nodig. En dan kom je toch al snel bij het merk Tommy Hilfiger.

Tommy Hilfiger: over hard werken gesproken

De Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger is trouwens ook een goed voorbeeld van de werkende mens. Wat dat betreft kent hij vast dezelfde problemen als wij. Met dit verschil dat hij nu waarschijnlijk zoveel geld heeft dat hij alles kan kopen wat hij wil. In ieder geval was Tommy Hilfiger niet bang om risico’s te nemen. Zijn liefde voor kleding begon gek genoeg met muziek. Al van jongs af aan bestudeerde hij muziek om te zien welke stijlen hip en trendy waren. Al voordat hij was afgestudeerd begon hij zijn eigen kledingzaak  waarin hij al zijn geld had geïnvesteerd. Dat loonde. Op 26 jarige leeftijd had hij zeven winkels in New York. Tegenslagen kende deze in 1951 geboren man ook. Na tien jaar ging hij failliet. Dat hield hem niet tegen en hij ging zich meer en meer toeleggen op ontwerpen, dit keer in dienst van anderen. Met enorm veel succes. Zijn eerste collectie verscheen in 1984. Eind jaren tachtig haalde hij een omzet van 25 miljoen dollar. Niet verkeerd, lijkt me.

Goed gekleed aan de slag

Van dat soort bedragen kan ik alleen maar dromen natuurlijk. Om toch op te vallen op mijn werk en representatief te zijn voor wat ik doe, is kleding heel belangrijk. Of ik ooit daardoor zulke successen zal halen als Tommy Hilfiger is de vraag. Dat hoeft ook niet, ik maak op mijn eigen bescheiden manier een goede indruk in de wereld waarin ik leef. Door me passend te kleden en dit merk helpt daar prima bij. Dus deze kleding ontbreekt niet in mijn garderobe!

Geef een reactie