houten vloeren
Blog

Hoe houten vloeren het kantoor aanzienlijk verbeteren

In Nederland zijn we gek op ondernemen. Het zal je ook niet verbazen dat het aantal banen groeien en zelfs de zelfstandige ondernemers nemen elk jaar weer in aantal toe. Daarom ligt er de focus vandaag de dag op het creëren van een goede werksfeer. Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Teambuilding activiteiten en een gezellig interieur hebben bijvoorbeeld al een behoorlijk invloed op de gang van zaken op een kantoor. Aangezien ik op mijn blog regelmatig werkend Nederland tips geef, leek het mij een goed idee om vandaag de focus te leggen op het interieur. Persoonlijk ben ik enorm fan van houten vloeren op kantoor.

Geen tapijt meer als vloerbedekking

Zoals je wellicht gemerkt hebt, werd er jarenlang de voorkeur gegeven aan tapijt als vloerbedekking. Tapijt was namelijk lekker makkelijk. Na verloop van tijd hebben we allemaal wel gemerkt dat tapijt ook echt wel behoorlijk wat nadelen heeft. Zo wordt het ontzettend snel vies en is het niet erg hygiënisch. Toch vreemd dat juist tapijt werd gekozen als vloerbedekking voor ruimtes waar de kans op troep en ongelukjes relatief groot is. Zo zie je vandaag de dag nog steeds in sommige scholen, openbare ruimtes en kantoren tapijt als vloerbedekking liggen. Als je de keuze hebt om een nieuwe vloerbedekking te laten leggen, dan zou ik dag zeggen tegen tapijt. Houten vloeren verbeteren het kantoor namelijk aanzienlijk meer dan tapijt.

Heerlijke houten vloeren

Tot mijn vreugde wordt er steeds vaker de voorkeur gegeven aan andere vormen van vloerbedekking voor op kantoor. Persoonlijk ben ik echt groot fan van houten vloeren. Het lijkt wellicht een investering, maar voor een prima prijsje kun je al een prachtige vloer aanschaffen én laten leggen. Dat zijn natuurlijk niet de enige redenen waarom ik houten vloeren prefereer. Een prachtige houten vloer draagt namelijk ook op zijn eigen manier bij aan de sfeer op kantoor. Bovendien maakt jouw bedrijf een betere indruk op (potentiële) klanten wanneer het kantoor prachtige houten vloeren heeft. Deze vorm van vloerbedekking heeft namelijk iets luxueus en stijlvol waar iets als tapijt niet aan kan tippen.

Daarnaast voegen houten vloeren tevens iets toe aan de ambiance van de ruimte. Vaak is een kantoor koud en kil. Het is met andere woorden niet echt een inspirerende ruimte. Door warme elementen toe te voegen aan een kaal kantoor, kun je de sfeer merkbaar veranderen. Bovendien hebben veel mensen thuis laminaat of andere houten vloeren liggen. Door dit ook te verwerken op kantoor, voelt de ruimte direct wat zachter en zelfs vriendelijker aan. Zoals je ziet kunnen houten vloeren het kantoor aanzienlijk verbeteren op verschillende manieren.

Geef een reactie